sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kehonkoostumusanalyysi paljastaa totuuden

Tiedätkö paljonko kehossasi on rasvaa? Entä lihaksia? Osaatko arvioida todellisen energiankulutuksesi? Tiedätkö mitä on viskeraalinen rasva? Tule SATS Iso Omenaan selvittämään asia 11.-24.4. Tanita -kehonkoostumusanalyysiin.


Puntari, mittanauha ja oma tuntemus ovat yleensä niitä välineitä, joilla kuntoilijat ja painonpudottajat arvioivat omaa kehittymistään. Mutta kuinka hyvin ne kuvaavat kehon todellista koostumusta?
On esimerksi mahdollista että puntarin ja painoindeksin perusteella hyvin lihaksikas henkilö luokitellaan ylipainoiseksi, vaikka totuus on aivan toinen, ja vain koska lihas painaa tunnetusti enemmän kuin rasvakudos. Toisaalta hyvin hoikallakin henkilöllä voi olla kehossaan suhteellisesti liikaa rasvaa lihaksiin nähden.

Harrastitpa sitten kuntosalia, juoksua tai ryhmäliikuntatunteja, on kehonkoostumusmittaus ehdottomasti paras tapa mitata harjoittelun tuloksia ja vaikutusta elimistöön. Toisin kuin esim. mittanauha, se kertoo suoraan onko vyötäröltä lähteneet sentit lähteneet rasvakudoksesta vai lihaksesta. Ja paljonko energiaa kroppa kuluttaa pelkässä levossa.

Itse mittaus on nopea ja helppo, ja sen suorittaa personal trainer. Mittauksessa käydään paljain jaloin seisomaan laitteiston alustalle ja pidellään erillisiä kahvoja käsissä noin 10 sekunnin ajan. Mittauksen aikana kehon läpi kulkee huomaamattoman pieni sähkövirta ja tulokset lasketaan elimistön "sähkönjohtavuuden" perusteella. Lihas ja rasvakudos kun johtavat sähköä eri tavalla.
Mittauksen jälkeen personal trainer käy läpi tulokset kanssasi ja saat mukaasi selkeän, graafisen raportin kehosi koostumuksesta.

Tanita -kehonkoostumusanalyysilaitteisto on yksi tarkimmista kehoanalyysilaitteistoista, ja se kiertää pääkaupunkiseudun SATS Kuntokeskuksissa n. 7 viikon välein.
Isossa Omenassa laitteisto on käytössä 11.-24.4.2011

Kysys lisää ja varaa oma aikasi SATS Iso Omenan vastaanotosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti